Modern Organiseren

Voor veel organisaties is de klassieke hiërarchische manier van werken niet meer de oplossing  voor de uitdagingen waar  ze vandaag de dag voor staan. Organisaties hebben te maken met steeds complexere vraagstukken, veeleisende klanten en met een nieuwe generatie medewerkers.

Dit alles vraagt om een meer moderne manier van organiseren van het werk en een andere invulling van leiderschap: Het Nieuwe Leidinggeven. Dit houdt in dat:

  • de stijl van leidinggeven verandert
  • rollen die traditioneel leidinggevenden en ondersteunende afdelingen vervullen, worden overgenomen door teams
  • er wordt gewerkt vanuit visie en leidende principes en minder vanuit regels en bureaucratie

Het Nieuwe Leidinggeven

  • Leidinggevenden die loslaten in verbinding.
  • Medewerkers/ Teams die gemotiveerd en zelfstandig de klus klaren.
  • Het werk modern organiseren om klanten snel en op maat te helpen. Wij ondersteunen bij visievorming en implementatie

Door Het Nieuwe Leidinggeven krijgen teamleden/teams meer verantwoordelijkheid en vrijheid en gaan hierdoor meer ‘volwassen’ en zelfstandig handelen. De mate van zelfstandigheid van teams hangt af van strategische keuzes van de organisatie en het ontwikkelingsniveau van team(s). Uiteindelijke resultaat is dat teamleden/teams meer intrinsiek gemotiveerd werken en hun klanten snel en op maat kunnen helpen.

Verder praten over Modern Organiseren of Het Nieuwe Leidinggeven? Neem dan contact op met Eva van Gils of Tanja Hoornweg 

 

Waar ligt uw uitdaging?

Bonte Bij helpt uw organisatie te verbeteren en veranderingen te realiseren. Dat is een vak apart. Het vereist specialistische kennis, ervaring met de betrokken disciplines, zoals HR en IT, én het vermogen om in goede samenhang tot concrete resultaten te komen. Dat vak verstaan we bij Bonte Bij.