Stem mee: Goede doelenactie i.v.m. 10-jarig bestaan van Bonte Bij

Bonte Bij bestaat 10 jaar en dat moet gevierd worden!

We hebben ervoor gekozen om geen presentjes aan onze klanten te sturen, maar om goede doelen te steunen voor een bedrag van € 5.000,-. Met elkaar hebben we 3 goede doelen geselecteerd en jij kan stemmen op jouw favoriete doel.

Voor elke 50e stemmer hebben we een kleine attentie.

Wil je eerst meer weten over de genomineerden? Hieronder lees je meer informatie over de stichting. Aan het einde van de stemronde worden alle stemmen geteld en wordt er een verdeling gemaakt. 

Je kan stemmen tot 31 oktober 2022. Begin november maken we de balans op en maken we het geld over naar de goede doelen.

Dank je wel!

Hartelijke groet namens het gehele Bonte Bij team

Expertise Leren & Ontwikkelen
Expertise Leren & Ontwikkelen

Stichting Hulphond Nederland

Honderdduizenden jongeren in Nederland zijn angstig of onzeker, worden gepest, hebben gedragsproblemen, ontwikkelingsachterstanden of last van psychiatrische problematiek. Ze lopen tegen beperkingen en vraagstukken aan, waarmee ze in reguliere therapieën niet verder komen. Hulphond Nederland reikt deze kinderen en jongeren de helpende hand door middel van dierondersteunde therapie en coaching (Animal Assisted Interventions). Met de unieke combinatie van een professionele therapeut en een Therapie-hulphond helpt de stichting deze jongeren die anders vastlopen in het dagelijks leven.

Inmiddels helpen we ruim 700 kinderen en jongeren per jaar. Het is onze wens om dit aantal de komende jaren sterk te laten groeien. Helpt u mee?

Stichting WeesGelukkig

Ieder jaar verliezen in Nederland ruim 6000 minderjarigen één of beide ouders. Als je beide ouders verliest ben je wees, verlies je één van je ouders, dan ben je halfwees. Nederland telt op dit moment 34.000 (half)wezen.

Stichting WeesGelukkig laat kinderen onder de 18 jaar waarvan één of beide ouders is overleden niet tot later wachten om hun leven te beleven. Deze (half)wezen hebben de persoonlijke trieste ervaring dat ´later als ik groot ben´ niet vanzelfsprekend is.

Stichting WeesGelukkig laat hun wensen uitkomen. Positieve herinneringen creëren na een intens verdrietige periode heeft een grote impact op de toekomst op jonge leeftijd. De wensen zijn niet materialistisch, maar een beleving. Dus niet een spelcomputer maar het realiseren van de ontmoeting met de zangeressen van K3 voor het meisje van 5 jaar. Een wens als helemaal alleen in een achtbaan zitten voor een jongen van 10, parachutespringen of de olifanten in een dierentuin eten geven.

Duurzame Inzetbaarheid

Bed & Breakfast estafette voor Bijen

Voor Bonte Bij kan natuurlijk een Bijen-goed-doel niet ontbreken. De Bijenstichting zet zich in voor een betere voedselvoorziening voor Bijen, want die worden nog altijd met uitsterven bedreigd. Ieder voorjaar organiseren zij de verkoop van duurzaam zaaigoed en een Bijenhotel. Zodat er meer mensen gaan zaaien op hun tuin of balkon. Als het voedsel er is, zijn de bedden zo gevuld. Laat de gasten maar komen. Stem op dit goede doel, dan doneert Bonte Bij aan de Bijenstichting ter bevordering van de B&B’s voor Bijen.

De Bed & Breakfast voor Bijen estafette is een actie van de Bijenstichting die als opmars dient naar de Nationale zaaidag 22 april en World Bee Day op 20 mei .

Met deze actie wil de Bijenstichting gedurende een langere periode, vanaf februari aandacht vragen voor het voedselaanbod en de nestelgelegenheid van bijen. Door duurzaam zaai- en plantgoed te gebruiken in de eigen tuin kan iedereen meehelpen een beter voedselaanbod voor de bijen te regelen.

Met deze actie roept de Bijenstichting burgers en bedrijven op om het estafette stokje op te pakken, in actie te komen met een leuk tuinplan voor je eigen tuin of samen met de buurt een plan te maken.

Met als doel het leefmilieu van bijen te verbeteren en het stokje door te geven aan de volgende.

Alle Bed & Breakfast voor Bijen initiatieven komen op een kaart van Nederland.

Zo kun je zien wie er in jouw buurt meedoet aan deze actie!