Uitslag Goede doelenactie i.v.m. 10-jarig bestaan van Bonte Bij

Tot 30 oktober 2022 hebben onze relaties de tijd gehad om te stemmen op een goed doel. De balans is opgemaakt en de cheques zijn inmiddels uitgereikt aan de betreffende doelen. Er is € 5.000,- verdeeld onder de drie goede doelen.

Hieronder vind je de uitslag.

Hartelijk bedankt voor jouw stem.

Namens de goede doelen en het Bonte Bij team.

 

Expertise Leren & Ontwikkelen

Stichting Hulphond Nederland

Eind november heeft Arthur van der Loop namens Bonte Bij een cheque van € 1.500,- overhandigt aan Hulphond Nederland

Patricia Reijkers gaf aan: “Van deze bijdrage kan een pup aan zijn opleiding tot hulphond starten en in de toekomst een client een betere kwaliteit van leven geven.”

We zijn erg blij dat wij hieraan hebben bijgedragen!

 

Stichting WeesGelukkig

Onze Bij Jon de Vries heeft namens Bonte Bij aan de voorzitter van de Stichting WeesGelukkig Daniel Smulders, onze cheque van € 1.500,- overhandigd. De stichting kan met dit bedrag 4 (half) weeskinderen de mooiste dag van hun leven bezorgen!

Duurzame Inzetbaarheid

Bed & Breakfast estafette voor Bijen

Begin december heeft Anja namens Bonte Bij een cheque overhandigd aan de Bijenstichting. De bijen kregen de meeste stemmen, dat leidde tot een cheque van € 2.000,-. Deze werd uitgereikt aan Jaap Molenaar, de enige betaalde kracht van de stichting. Op het kantoor van de stichting waren vrijwilligers ondertussen bezig om de bestellingen van de webshop in te pakken. In de pakketten gaat bijvoorbeeld bijvriendelijk bloemenzaad, mooie bijenkaarten en -kaarsen en een bijenkwartet.

Jaap: “De Bijenstichting zorgt voor educatie, het beïnvloeden van overheidsbeleid en het aanleggen van bijenlinten. Van deze bijdrage kunnen we provinciale Bijenambassadeurs opleiden, waardoor we ook regionaal ons werk kunnen versterken.

De helft van de wilde bijen zijn nog steeds bedreigd. Er zijn gelukkig veel goede initiatieven van gemeenten die Bijvriendelijk maaien en van mensen die de tegels uit hun tuin vervangen door bloemen. Maar bewustwording en kennis van de juiste activiteiten blijven nodig. Niet alleen om de bijen van uitsterven te behoeden maar ook omdat bijen cruciaal zijn voor de bestuiving van ons fruit.”

Meer weten over de Bijenstichting? Kijk dan op https://lnkd.in/erxJFjrs.