Tijdens mijn studie Management Economie en Recht ben ik erachter gekomen dat het HR vak mij het meeste boeit. De mensen maken het verschil in een organisatie, en de manier waarop je dat succesvol kan organiseren is de manier om het als bedrijf zijnde goed te doen. Vanuit HR heb je de mogelijkheid om verschillende tools in te zetten om een bedrijf en medewerkers succesvol te maken, zoals bijvoorbeeld performance management, opleidingsbeleid, coaching etc.

Ook leven we in een samenleving die steeds sneller verandert en de levenscyclus van een bedrijf wordt korter. Ik ben mij naast het HR vak al vroeg verder gaan specialiseren in verandertrajecten. Hoe organiseer je een organisatie zo dat je mee kunt gaan met de continu veranderende omgeving. Vanuit de veranderkunde zijn er uiteraard een aantal basis principes hoe je dit organiseert, maar het gaat er om om de juiste manier te vinden voor jouw specifieke bedrijf en branche waarin je zit.

Dit is het snijvlak waarop ik graag werk, namelijk HR en change management. Op dit vlak zit mijn ervaring als (interim) HR manager en heb ik aanvullende opleidingen gedaan, zoals bijvoorbeeld Transformationeel leiderschap bij Nieuwe Dimensies en een 1 jarige leergang SVO (sturen van verandering in organisaties) bij SIOO. Momenteel ben ik bezig met een 3 jarige opleiding professionele communicatie bij verandertrajecten bij Phoenix.