Mijn drijfveer
Het blijft een interessante puzzel werk zo te organiseren dat mensen in hun kracht staan, met plezier werken en zich ontwikkelen én tegelijkertijd te zorgen dat organisaties mooie resultaten realiseren. Het samenspel tussen mens en organisatie is wat mij al jaren fascineert.

Mijn profiel
Ik werk graag op het snijvlak mens/ organisatie. Dat krijgt vorm in de volgende rollen:

  • Adviseur/ projectleider organisatie-verandering
    Ik begeleid ‘de menselijke kant’ van veranderprocessen (bijv. kanteling van organisatie, internationalisering) en reorganisaties (fusies, verzelfstandiging, inkrimping)
  • HR- interim manager/ HR- projectleider met bedrijfskundige inslag
    Mijn kracht is om organisatiestrategie te vertalen naar HR strategie én die vervolgens praktisch vorm te geven in HR- instrumenten en processen die leidinggevenden en medewerkers ondersteunen in het dagelijks werk
  • Coach/ trainer leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling
    Ik heb ruime ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en werken als coach/ trainer in programma’s voor leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling
  • Adviseur/ projectleider Modern Organiseren

Actief op gebied van Modern organiseren. De kern van Modern Organiseren is het creëren van meer autonomie, eigenaarschap en vrijheid bij medewerkers en teams. Verantwoordelijkheid én initiatief laag in de organisatie. Werken vanuit een heldere visie en kaders en met processen die deze principes ondersteunen. Met de juiste balans tussen sturing en autonomie en vanuit vertrouwen in plaats vanuit controle.

Ik heb hiervoor met collega Tanja Hoornweg een gedachtengoed en praktische tools ontwikkelt.

Mijn kennis en ervaring
Mijn basis in het HR vak is gelegd als HR manager bij diverse Unilever bedrijven. Naast het reguliere HR werk heb ik enkele grote reorganisaties begeleid. Aansluitend de overstap gemaakt naar PricewaterhouseCoopers in de vakgroep HR Strategy & Structure.

Sinds 2001 zelfstandig werkzaam als adviseur/ interimmanager op gebied van HRM, begeleiden van veranderprocessen en leiderschaps- en teamontwikkeling. In 2012 heb ik met Tanja Hoornweg HNLcompany opgericht gericht op Het Nieuwe Leidinggeven en Modern Organiseren wat in 2019 onderdeel is geworden van Bonte Bij.

Stijl van werken
Mijn stijl van werken wordt door klanten omschreven als helder, analytisch én pragmatisch, resultaatgericht, communicatief, vernieuwend, betrouwbaar, warm en enthousiasmerend. Ik heb oog voor proces én resultaat.

Ik voel me thuis bij zowel profit als non-profit en bij kleine en grote organisaties.