Mijn kracht
Actief op het gebied van Het Nieuwe Leidinggeven (HNL): ondersteunen van organisaties om een eigen alternatief te vinden op de klassieke hiërarchie. De focus ligt op meer zelfstandigheid/eigenaarschap en vrijheid creëren bij medewerkers/teams: verantwoordelijkheden zo dicht mogelijk bij de klant, zo min mogelijk bureaucratie en werken vanuit een heldere visie en kaders. We hebben hiervoor een gedachtengoed en praktische tools ontwikkelt.

HR- manager met bedrijfskundige inslag. Veel ervaring met veranderprocessen en reorganisaties. Sterk in het vertalen van de business-strategie naar HR strategie én die strategie vervolgens praktisch vorm geven in de praktijk. Ik werk graag en gemakkelijk op verschillende niveaus van een organisatie.

Mijn kennis en ervaring
Mijn basis in het HR vak is gelegd als HR manager bij diverse Unilever bedrijven. Naast het regulier HR werk heb ik enkele grote reorganisaties begeleid. Aansluitend de overstap gemaakt naar het werken als extern adviseur/ interim HR manager bij PricewaterhouseCoopers vakgroep HR Strategy & Structure.

Sinds 2002 zelfstandig werkzaam als adviseur op gebied van HR en het begeleiden van veranderprocessen bij zowel profit als non-profit organisaties.

Daarnaast van 2000 tot 2011 mede-eigenaar van CoachingindeCultuur, een organisatie voor de ontwikkeling van individuen en organisaties in de culturele sector.

In 2012 HNLcompany ( Het Nieuwe Leidinggeven) opgericht, wat in 2019 onderdeel is geworden van Bonte Bij.

Stijl van werken
Mijn stijl van werken wordt door klanten omschreven als analytisch én pragmatisch. Resultaatgericht, helder en vriendelijk in communicatie, betrouwbaar en enthousiasmerend. Confronterend zonder dat je het merkt.

Mijn drijfveer
Het is altijd een interessante puzzel werk zodanig te organiseren dat mensen in hun kracht staan, met plezier werken en zich ontwikkelen én dat organisaties tegelijkertijd effectief werken en mooie resultaten weten te realiseren. Juist dat samenspel tussen mens en organisatie is wat mij fascineert.