ONLINE BIJ-ZONDER, HEB JIJ ONZE NIEUWE WEBSITE AL GEZIEN? 
Trots presenteren we onze nieuwe website. De place-to-bee waar we onze expertise delen over (e-) HRM, Talentmanagement en Organisatieontwikkeling. Benieuwd? Kijk gauw op bontebij.nl.


HR PROFILING: EEN NIEUWE WERKWIJZE
Er wordt veel gesproken over het rendement van HR, de aansluiting van HR bij de business, de invloed van de sterke behoeftes van medewerkers op HR en de kansen van technologische ontwikkelingen voor de HR-functie. Om de balans tussen vraag en aanbod beter te organiseren, hebben we een nieuwe werkwijze binnen HR ontwikkeld: HR profiling. HR profiling gaat uit van ‘one size does not fit all’. Dus standaardiseren en zorgen voor procesoptimalisatie en kostenefficiency waar het kan en gelijktijdig aansluiten bij de behoeftes van verschillende doelgroepen waar dat moet. Een goede balans tussen standaardisatie en maatwerk dus. Dat vraagt een andere, vernieuwende manier om met de business in gesprek te gaan over wat zij verwachten van HR en het passend inrichten van de HR functie.Hier kun je meer lezen en een filmpje over HR profiling zien.


ZADKINE EN BONTE BIJ

Zadkine en BonteBij hebben het project met betrekking tot de implementatie van AFAS Profit/InSite succesvol afgerond. Hiermee behoort Zadkine tot de kopgroep voor wat betreft de implementatie van Medewerker en Manager Selfservice.


BONTE BIJ AANBESTEDINGSMETHODE 
In onze aanpak staat de praktijk centraal. Het is de ideale route naar een duurzaam resultaat: het juiste e-HRM-systeem én de juiste dienstverlener. Het unieke van de aanpak van Bonte Bij is het fundament dat al in de voorbereiding van de aanbesteding gelegd wordt: 

  • Bonte Bij brengt samen met stakeholders de strategische ambities in kaart;
  • De leveranciers tonen aan wat in hun product kan en op welke manier ze samen werken met de organisatie;
  • Door de werkwijze wordt draagvlak bij de verschillende partijen gecreëerd;
  • De organisatie is voorbereid op de implementatie.

Onze aanpak is ontstaan op basis van onze jarenlange ervaring met e-HRM-aanbestedingen in met name de Overheid en in het Onderwijs. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op! 


ONDERWIJSGROEP TILBURG IN DE PRIJZEN

Op 14 juni jl. is Onderwijsgroep Tilburg uitgeroepen tot winnaar van de AFAS Awards in de categorie Onderwijs! In 2016 is Onderwijsgroep Tilburg gestart om Profit/Insite te vernieuwen en uit te breiden. De projectleiding was hiervoor in handen van Bonte Bij. We zijn er trots op een bijdrage te hebben kunnen leveren aan het realiseren van de ambities van de Onderwijsgroep.

Roy Hildenbrant, directeur bedrijfsvoering van Onderwijsgroep Tilburg, is ervan overtuigd dat een goede moderne digitale ondersteuning het onderwijs ten goede komt: “Tijd en energie kunnen we daardoor in goed onderwijs steken in plaats van in administratieve processen.”

 


HR & BUSINESS MAGAZINE 
De nieuwe editie van het HR & Business Magazine is weer uit! Een extra aantrekkelijke editie waarbij het succesvol zijn als organisatie, HR of mens een rode draad vormt.

Wil je een gratis abonnement op de papieren versie van het HR & Business Magazine, schrijf je dan hier in. Je krijgt dan driemaal per jaar het magazine gratis thuisgestuurd.


ZOMERGROET
Wat vliegt de tijd. Na een periode van hard werken is de vakantieperiode aangebroken. Heeft u uw koffers al gepakt? Wij wensen u via deze weg een ontspannende vakantie toe met stralend zomerweer, wat uw bestemming ook mag zijn!

Namens de mensen van Bonte Bij, 

Anja, Arthur, Diana, Erik, Esther, Francisca, Hans, Hans, Hilde, Jeroen, Jon, Lucienne, Marc, Marieke, Michel, Michiel en Paulien

Meer weten? Neem contact op via e-mail info@bontebij.nl. Voor meer info, klik hier voor onze website.