Bonte Bij nieuws 

Maart 2017

 

BONTE BIJ GROEIT
Bonte Bij is in vijf jaar gegroeid naar bijna 20 professionals. Ons motto ‘Met leuke mensen, mooie opdrachten doen voor interessante klanten’ slaat aan. De nieuwe ‘Bijen’ versterken onze expertise op het gebied van organisatieverandering, projecten en programma’s, (e-)HRM, talentontwikkeling en het professionaliseren van leren en ontwikkelen. Bekijk de profielen op https://www.bontebij.nl/mensen.EXPERIMENTEREN MET PERFORMANCE MANAGEMENT
Op een effectieve wijze het stimuleren van de ontwikkeling van de medewerkers, staat in de top 10 van HR-onderwerpen. De huidige gesprekscyclus blijkt vaak weinig stimulerend. Bonte Bij sprak met organisaties over hun vernieuwende aanpak:

  • MBO St. Lucas werkt met teamdoelen in zelfsturende teams met intercollegiale evaluatiegesprekken.
  • Nationale Nederlanden focust op een prestatiedialoog tussen manager en medewerker, aangevuld met teamstand-ups en business reviews, gespreksverslagen zijn niet langer verplicht.
  • NIZO heeft gekozen voor een kort-cyclische aanpak: steeds een afspraak maken die binnen 2-3 maanden te realiseren is, dan weer een volgende afspraak.

 

Lees meer over het experimenteren met de gesprekscyclus in HR & Business Magazine.

OASE (Ontspanning- en Aandacht SEssies)
Veranderingen volgen elkaar snel op en digitale informatie is oneindig. Voor veel mensen zijn deze ontwikkelingen moeilijk bij te houden; ze worden onzeker of krijgen stressklachten. Gek is dat niet, want ons brein is nog niet ingesteld op de huidige hoeveelheid informatie.

Bonte Bij organiseert Ontspanning- en Aandacht SEssies. Workshops binnen organisaties van 1½ uur waarin medewerkers door praktische oefeningen inzicht krijgen in hun reacties op prikkels. Ontspanning en Aandacht helpen stress te reduceren. Medewerkers zijn daardoor in staat om veerkrachtiger en vitaler veranderingen tegemoet te treden. De aanpak is gebaseerd op Human Givens, een werkwijze die de laatste inzichten op het gebied van neurowetenschappen, biologie en psychologie toepast. Meer weten of interesse in een OASE? Mail  joycelynbartlett@bontebij.nl.

BONTE BIJ IN DE SPOTLIGHTS

De komende periode laat Bonte Bij weer volop van zich horen:

  • Iedere zondag om 12.00 uur brengt RTL 7 een bezoek aan bijzondere en gedreven ondernemers. Hans van der Velden zal de komende maanden regelmatig de ondernemers en kijkers prikkelen door zijn eigenzinnige en creatieve manier van denken over ondernemerschap en innovatie.
  • Op 3 april spreekt Paulien Huizenga op het congres ‘Innovatief onderwijs- en jeugdbeleid’. Vanuit de praktijk belicht zij de spanning tussen ratio en emotie bij fusies en samenwerkingsprocessen. Voor meer informatie & aanmelden voor het congres lees meer.
  • Op 4 april verzorgt Bonte Bij samen met de bedrijfsvoeringsorganisatie van gemeente West-Betuwe een workshop over leidinggeven, zonder leiding te geven. Met aandacht voor co-creatie en werken vanuit verbinding en intentie. Meer informatie via http://www.hrmindeoverheid.nl/programma/.

Wil je een gratis abonnement op de papieren versie van het HR & Business Magazine, schrijf je dan hier in. Je krijgt dan drie maal per jaar het magazine gratis thuisgestuurd.

Namens de medewerkers van Bonte Bij, 

Anja, Arthur, Diana, Erik, Esther, Francisca, Hans, Hans, Hilde, Jeroen, Jon, Joycelyn, Lucienne, Marc, Marieke, Michel, Michiel en Paulien

Meer weten? Neem contact op via e-mail info@bontebij.nl. Voor meer info, klik hier voor onze website.