‘BIJEN ZWEVEN NIET, BIJEN VLIEGEN …’

nieuwsbrief-januari
Bijen met uitsterven bedreigd; de Bonte Bij leeft!!!!
Bijenvolken worden wereldwijd met uitsterven bedreigd. Bonte Bij blijft echter groeien. Recentelijk is Joycelyn Bartlett ons op het vlak van talentmanagement komen versterken. Met het gedachtegoed van Human Givens gaat zij helpen meer uit de talenten van medewerkers te halen.

 

Sociale Innovatie
Bonte Bij heeft een succesvolle, praktische aanpak op het gebied van “Sociale Innovatie”. Hoe kunnen organisaties nieuwe digitale mogelijkheden benutten om kennisuitwisseling in organisaties te verbeteren en organisatieontwikkeling te versnellen? Medewerkers die betrokken zijn bij de organisatie, bevlogen hun werk doen en zich flexibel opstellen zijn belangrijke uitdagingen voor veel organisaties. Vitale en veerkrachtige mensen staan in contact met hun beste kunnen en zijn flexibel in veranderingen. Op welke manier kan sociale media een bijdrage leveren aan leren, (samen)werken en kennisdelen? Alleen een uitrol van de online tool is niet genoeg: het gaat om een samenspel van uitgekiende en doordachte interventies, het kunnen toepassen in het dagelijkse werk, het gaat om de betrokkenheid van medewerkers!

Onze opdrachtgevers
opdrachtgevers-bontebij

 

HR-profiling
Met het model van Ulrich (1996) in de hand proberen HR-afdelingen hun HR-organisatie opnieuw vorm te geven. Samen met enkele HR-directeuren hebben we de zegeningen en beperkingen van het model in kaart gebracht. Bonte Bij wil een bijdrage leveren aan het door ontwikkelen van de HR-dienstverlening, en vindt het 20 jaar later tijd voor een nieuwe stap: HR-profiling. Maatwerkdienstverlening, passend bij het profiel van de organisatie, het team of de specifieke doelgroep. HR-profiling biedt HRM de mogelijkheid om meer waarde toe te voegen aan de business.

 

Biologisch cv in de toekomst onmisbaar voor talentmanagement?
Dit weekeinde ligt de nieuwste editie van HR & Business Magazine weer op 5.000 deurmatten.
In dit nummer onder andere aandacht voor het biologische cv. Ook valt te lezen waarom de huidige bondscoach van het Nederlands damesvolleybalteam succesvol is en wat andere managers daarvan kunnen leren. Wil je de digitale versie inzien klik hier. Wil je een gratis abonnement op de papieren versie van het HR & Business Magazine, schrijf je dan in viadeze link. Je krijgt dan 3 maal per jaar het magazine gratis thuisgestuurd.

Wij wensen iedereen een mooie zomer toe! Heerlijk tijd om je hoofd leeg te maken en genieten met je dierbaren, van de zon en van elkaar!

 

Groeten van de medewerkers van Bonte Bij, 

 

Anja, Arthur, Bernard, Diana, Esther, Francisca, Hans, Hans, Hilde, Jon, Joycelyn, Marieke, Merel, Michel en Paulien

 

Meer weten? Neem contact op via e-mail info@bontebij.nl. Voor meer info, klik hier voor onze website.