De 7 bronnen van werkplezier

Deze workshop is bedoeld voor teams of organisaties die vandaag én in de toekomst met plezier willen blijven werken. Met behulp van de “7 bronnen van werkplezier” kun je je eigen werkplezier en dat van je collega’s onderzoeken, op peil houden en uitbreiden. Voor bijna iedereen geldt dat werken met plezier tot betere prestaties leidt. Kenmerken van de workshop zijn directe koppeling aan het echte werk, nadruk op energie en het positieve en actiegerichtheid: je kunt zelf wat doen.

De 7 bronnen van werkplezier

Dit is een workshop voor teams die vandaag én in de toekomst met plezier willen werken.

Met behulp van “de 7 bronnen van werkplezier” kun je je eigen werkplezier en dat van je collega’s ontdekken, uitbreiden of op peil houden. Voor bijna iedereen geldt dat werken met plezier tot betere prestaties leidt.

Kenmerken van de methode  “7 bronnen van werkplezier” zijn:

  • Directe koppeling aan het echte werk
  • Nadruk op de kracht, energie en het positieve
  • Actiegericht: je kunt zelf wat doen

Voor wie is de workshop bedoeld?
Teams of afdelingen die benieuwd zijn hoe het staat met hun werkplezier en willen weten hoe ze samen hun werkplezier op peil kunnen houden of vergroten.

Werkwijze: wat kun je verwachten?
Je gaat op een interactieve manier aan de slag met allerlei materialen en werkt op een praktische manier eerst voor jezelf uit:

  • Hoe jij je werk nu beleeft
  • Wat voor jou belangrijk is om met plezier te kunnen werken
  • Hoe je zelf acties kunt ondernemen voor meer werkplezier
  • Waar je bij geholpen wilt worden

Vervolgens worden alle individuele uitkomsten samengebracht tot een teamscore. Je bespreekt dan met elkaar:

  • Hoe ervaren we het werk als team?
  • Welke acties gaan zorgen voor (nog) meer werkplezier voor ons?

Wat levert de workshop op, wat heb je er aan?
Je hebt een duidelijk inzicht wat je staat te doen om werkplezier te behouden of te vergroten. De uitkomsten zijn direct toepasbaar in je dagelijkse werk. Naast meer inzicht in het eigen werkplezier en dat van collega’s leren collega’s elkaar beter kennen en wordt de onderlinge samenwerking verbeterd.

Kortom: Doe nieuwe energie op met je team voor werken met plezier aan de hand van een praktische aanpak, toepasbaar in je dagelijkse werk.

Ook kan gewerkt worden aan de hand van een specifiek thema of vraagstelling. Zoals bijvoorbeeld werkdruk, duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling, een reorganisatie etc. Samen met de opdrachtgever kijken we welke thema’s spelen en hoe deze een plek kunnen krijgen in de workshop.

Het is ook mogelijk om een inspiratiesessie te verzorgen speciaal gericht op leidinggevenden; hoe zij medewerkers kunnen stimuleren in het werken met plezier en goed presteren.

Duur
De workshop duurt 3 uur en wordt verzorgd door Eva van Gils.

Interesse in onze diensten?