Projectmanagement voor HR

Of het nou gaat om het ontwikkelen van een onboarding-aanpak, het implementeren van een nieuwe HR-cyclus of de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, als HR-professional heb je steeds vaker te maken met werken in projecten. De workshop HR Projectmanagement biedt je de tools om HR-projecten tot een succes te maken. In de workshop ga je aan de slag met een concreet projectplan voor een HR-project binnen jouw organisatie.

Projectmanagement voor HR: in het kort

Wat leer je?
Alles wat buiten de dagelijkse HR-werkzaamheden valt, kun je benaderen als een project. Werken in een projectteam is heel anders dan het uitvoeren van reguliere HR-(advies)taken. Doel is om binnen een bepaalde tijd iets te realiseren en met een tijdelijk projectteam tot concrete oplossingen en resultaten te komen. En te zorgen voor de juiste overdracht naar de lijnorganisatie en om te gaan met weerstand.

In de workshop wordt dan ook veel aandacht besteed aan stakeholdermanagement en aan het nauwkeurig formuleren en managen van resultaten. Je gaat aan de slag met je eigen projectplan, zodat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen organisatie.

De workshop levert je de volgende resultaten op:

  • je leert hoe je een projectplan en -planning maakt;
  • je kunt projectrisico’s inschatten en maatregelen nemen om de risico’s te voorkomen;
  • je leert hoe je de verwachtingen van je stakeholders kunt managen en kunt omgaan met weerstand;
  • je krijgt tips om op de meest effectieve manier je projectresultaten te behalen;
  • je hebt een concreet projectplan voor een HR-project binnen jouw organisatie.

Daarnaast neem je als bagage mee:

  • kennis van projectfasering en het omgaan met weerstand;
  • inzicht in verschillende teamrollen;
  • kennis van stakeholdermanagement en interne communicatie.

Mogelijkheden
Bonte Bij biedt de workshops HR Projectmanagement incompany aan organisaties aan. Dit geeft de mogelijkheid om de workshop op maat te maken en aan te laten sluiten op de werkwijze en behoefte van de organisatie. Wanneer HR-teams samen aan de slag gaan in de workshop, kunnen zij zich een gemeenschappelijke manier van projectmatig werken aanleren. De workshop biedt kennis, praktische handvatten en vaardigheden om ervoor te zorgen dat het team na afloop succesvol projectmatig kan werken volgens een gemeenschappelijke aanpak. Daarmee komt het HR tot betere keuzes en betere resultaten.

De workshop kan als eendaagse of als tweedaagse worden aangeboden, zowel live als online. Het programma is interactief: uitleg over projectmatig werken en de verschillende fases hierin wordt steeds afgewisseld met opdrachten vanuit de praktijk van de organisatie.

De workshops worden gegeven door Erik Marcelis. Hij verzorgt in Nederland ook workshops en masterclasses HR Projectmanagement voor de HR Academy en in België voor de Institute for Business Development.

Interesse in onze diensten?